Категорија: У ПОЧЕТКУ БЕШЕ РЕЧ

ИКОНОПИСАЦ – балада о једној љубави Мирослав Симијоновић

На располагању

700.00 Дин.

издавач: Епархија рашко-призренска и Богословија Светих Кирила и Методија у Призрену, 2020
фотографије на сајту: Братислав Костић, Petroglyph Studio

ОПИС

Протојереј-ставрофор др Мирослав Симијоновић рођен је у Гњилану на Косову и Метохији као треће дете у породици Миленка и Вере Симијоновић. Са очеве стране потиче из „поповске“ породице из села Страже у близини Новог Брда. Игуман манастира Драганац Дионисије, познат у народу као „поп Митко“, био је рођени брат његовог прачукундеде Симеона. По мајчиној линији потичу из племена Васојевића из породице Марковић.

Завршио је Богословију Св. Арсенија Сремца у Сремским Карловцима, Богословски факултет Св. Саве у манастиру Св. Саве у Либертивилу (САД), Ликовну академију у Чикагу и одбранио докторат на Фрибуршком универзитету у Швајцарској.

Настојатељ је храма Успенија Пресвете Богородице у Цириху и предаје на Богословском факултету у Либертивилу.

Историјско-богословски роман који је пред вама је порука ауторовог доктората о светслости у православној иконографији „испевана“ народним језиком кроз живот Младена – монаха Варнаве који стварне историјске догађаје и личности средњевековне Србије и Ромејског (Византијског) царства упознаје кроз разне погледе на љубав према Богу, Цркви, уметности, народу и чедној љубавној причи из своје младости.